Toni Đerona i rukometaši Srbije (©MN Press)
Toni Đerona i rukometaši Srbije (©MN Press)

Đeronin spisak za EHF nedelju: Šansa za Kosa, Kojadinovića i debitanta Nikolića, povratak Đekića i Pušice

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.10.23. | 10:39

Selektor Orlova ubacio "svežu krv" za poslednju akciju pred Evropsko prvenstvo narednog januara u Minhenu

Muška rukometna reprezentacija Srbije iskoristiće novembarsku EHF nedelju nacionalnih timova da odmeri snage sa Slovenijom u okviru priprema za Evropsko prvenstvo koje se u januaru održava u Nemačkoj.

Susreti između izabranika Tonija Đerone i Uroša Zormana zakazani su za 4. i 5. novembar u slovenačkom Černomelju odnosno Kočevju.

Izabrane vesti

Vratio je Đerona u nacionalni tim stuba odbrane Vojvodine Miljana Pušicu, koji menja za ovu akciju dosad standarnog Iliju Abutovića. Umesto povređenog Stefana Dodića opet je u dresu Orlova srednji bek francuskog Kreteja Đorđe Đekić.

Očekivano, šansu su dobili levi bek Zagreba Miloš Kos i desni bek Partizana Uroš Kojadinović koji igraju u sjajnoj formi. Na poziciju pivotmena, osim standarnog trija, Mijajla Marsenića, Dragana Pešmalbeka i mladog Luke Rogana iz Vojvodine, šansu će dobiti i igrač španske Bidasoe iz Iruna Marko Jevtić, prošle sezone igrač Metaloplastike. Milan Bomaštar je dobio prednost u odnosu na Andreja Trnavca kao treći golman nacionalnog tima pored neprikosnovenih Dejana Milosavljeva i Vladimira Cupare.

20.45: (1,45) PSŽ (8,50) Olborg (3,40)

Debitant na spisku je srednji bek Vardara Matija Nikolić, otkrovenje sezone u Makedoniji. Nekadašnji rukometaš Crvene zvezde igra fantastično u crno-crvenom dresu i to nije promaklo budnom oku španskog stručnjaka.

Ovo će biti jedna izuzetno važna nedelja i provera za nas jer smo na okupu posle mnogo vremena. Poslednji put smo kao ekipa bili zajedno u maju mesecu ove godine. Iako pratimo sve igrače, neophodno je da budemo zajedno, da provedemo vreme kao tim uživo. Neki od njih su promenili klubove, neki pozicije i uluge unutar postojeće ekipe i sve to je neophodno sada prilagoditi nacionalnom timu. Takođe, ovo je prilika i za ”svežu krv” u ovoj grupi momaka i da igrači pokažu svoje mogućnosti i aspiracije u najboljoj seniorskoj selekciji. Pet dana treninga daju prostora za neke igrače da se odmore, a nama da fokus usmerimo i na taktički deo. Utakmice protiv Slovenije su prilika da odmerimo snage sa jako kvalitetnim timom i ti mečevi će nam pokazati pravac u kom će se kretati pripreme do Nemačke”, rekao je Toni Đerona.

Za dvomeč sa Slovencima španski stručnjak opredelio se za sledeći sastav:

Golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Milan Bomaštar

Leva krila: Nemanja i Vanja Ilić

Desna krila: Vukašin Vorkapić i Bogdan Radivojević

Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan i Marko Jevtić

Bekovi: Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Miloš Kos, Miljan Pušica, Matija Nikolić, Lazar Kukić, Marko Milosavljević, Đorđe Đekić, Miloš Orbović, Uroš Kojadinović, Predrag Vejin

Muški seniorski tim okuplja se 29. oktobra u Staroj Pazovi.



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeToni ĐeronaŽenska rukometna reprezentacija SlovenijeMiloš KosUroš Kojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara